Julkaistu

Jumalan lääkepullo, Derek Prince

Arvostelu: Joni  Pikkarainen, Muhos

Kirjan alussa Derek kertoo sota-ajoistaan ja omasta uskoontulostaan. Kun luin, kuinka kirjoittaja hoksaa ja sananlaskujen 4:20-22 kohdan, sai se minutkin ymmärtämään tuon kyseisen kohdan syvällisen merkityksen. Hän haluaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan kuunnellessaan jotain. Tuohon voin samaistua täysin, varsinkin silloin kun kuuntelen Jumalan Sanaa ja Hänen ääntään, Pyhän Hengen ääntä.

Mutta kuten 2 Moos. 15:26 sanotaan: ”Jos sinä kuuntelet Herraa…”, annetaan siinä jokaiselle valta valita kuunteleeko Häntä vaiko ei. Eli haluaako oikeasti tervehtyä vai ei, kuunteleeko Herraa vain toisella korvalla vai molemmilla.

Kirjoittaja syväluotaa monia Raamatunkohtia hyvin ja saa lukijan miettimään niitä ja sitä, kuinka soveltaa niitä omaan elämään ja elämäntilanteeseen tarkemmin. Raamattua tulee lukea keskittyneesti rukouksessa, jotta kuulee todella Jumalan äänen ja tahdon.

Kirjassa on hyvin sanottu, että jos emme kallista korvaamme Jumalan sanalle ja anna Hänen olla opettajamme, ei Sanan lukeminen ja sen opetukset hyödytä meitä mitenkään.

Yhteen lukemaani asiaan yhdyn täysin, nimittäin siihen, mikä voi estää meitä tulkitsemasta Jumalan Sanaa oikein. Se on tiukasti tiettyyn kirkkokuntaan kuuluminen ja toimiminen vain heidän opetuksiensa mukaisesti. Me olemme kuitenkin yksi Jeesusta seuraava seurakunta maailman laajuisesti ja meidän tulisi pitää perustanamme Raamatussa. Fokus tulee pitää Sanassa, kuten Derek kirjoittaa.

Samoin hän avaa hyvin sananlaskujen kohtaa 4:23 jossa meidän täytyy kuulla Jumalan sanaa kummallakin korvalla ja tallettaa se sydämiimme jossa se saa vaikuttaa. Siten saamme elää tervettä ja Jumalan tahdon mukaista elämää.

Kaiken kaikkiaan Jumalan lääkepullo on ytimekkäästi kirjoitettu kirja kertoen, kuinka ottaa vastaan Jumalan Sana ja kuulla Häntä. SIlloin saavutamme terveyden, niin sisimmässämme kuin ruummiillisestikin.