Julkaistu

Vapautettu – irti okkultismista ja idän hengellisyydestä

Tea Holm pitää kirjablogia ja arvosteli sinne myös TV7 Kustannuksen kirjan Vapautettu. Ohessa lainaus Tean tekemästä kirja-arvostelusta. Lue arvostelu kokonaisuudessaan hänen blogistaan.

”Olen koulutukseltani teologi, mutta akateemisen tutkimukseni puitteissa tutustunut myös uushenkisyyteen ja spiritismiin sekä sen sellaiseen. Tiedän siis, mitä Raamattu näistä asioista sanoo. Tältä pohjalta on tämäkin kirja-arvio – tai pitäisikö sanoa kirjaesittely – kirjoitettu.

…Hindulaisuuteen kuuluvat tuhannet jumalat, siinä missä alkuperäiseen buddhalaisuuteen eivät jumalat kuulu, mutta päämääränä on siinä valaistuminen. Valaistuminen merkitsee ihmisen haluamisen lakkaamista. Sitä kautta tapahtuu tyhjiin raukeaminen. Onko se olemista vai olemattomuutta?

Ihminen sammuu kuin kynttilän liekki. Ajatus itsessään voi olla pelottava, enkä siten ihmettele sitä, miksi jotkin tutkimustulokset viittaavat siihen, ettei meditaatio sovi aivan kaikille. Sitä pidetään helppona tapana rentoutua, mutta kun ollaan tekemisissä ihmisen henkisen ja jopa hengellisen todellisuuden kanssa, niin ilmiö onkin paljon monimutkaisempi.

Teos Vapautettu ottaa esiin epämiellyttäviä totuuksia. Samaan aikaan se ei sovellu uskontodialogin pohjaksi. Uskontodialogissa ei edusteta yhtä totuutta tai arvoteta uskonnollisia totuuksia…”

Lue Tea Holmin kirja-blogi kirjasta Vapautettu kokonaisuudessaan tästä