Ale!

Hän tulee takaisin

10,00 

Miten hyvin tunnistamme Jeesus Messiaan toiminnan Vanhan testamentin puolelta? Miten Hän oli mukana jo luomistyössä? Miten Israelin kansan kanssa Egyptistä lähdön ja erämaavaelluksen tapahtumissa. Miten kolminaisuusopissa? Pekka Sartolan 28.teos avaa lukijalleen aivan uusia ulottuvuuksia ymmärtää Messiaan olemusta myös vanhojen juutalaisten kirjoitusten kautta.

Ajanteos Kustannus Oy
Kansityyppi: kovakantinen
Sivumäärä: 340

Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , ISBN: 9789527027202.

Kuvaus

Miten hyvin tunnistamme Jeesus Messiaan toiminnan Vanhan testamentin puolelta? Miten Hän oli mukana jo luomistyössä? Miten Israelin kansan kanssa Egyptistä lähdön ja erämaavaelluksen tapahtumissa. Miten kolminaisuusopissa? Miten Hän oli mukana muun muassa Aabrahamin, Haagarin, Gideonin, Jaakobin ja monen muun VT:n henkilöhahmon elämän eri tapahtumissa vaikuttajana?
Teoksen kolme osaa, Tuntematon Messias, Hän tuli omiensa tykö ja Lupaus valaisevat Hänen ikuista olemustaan, ensin juutalaiselle kansalle, ja sen jälkeen perustamalleen seurakunnalle. Lupaus Hänen paluustaan on puolestaan Raamattuumme ankkuroitu tietoisuus tulevasta paremmasta maailmasta, kuinka lähellä tai kaukana se on, myös siihen lupauksen antaja ottaa kantaa.
Teoksen prologi on kuvaus nuoren 12-vuotiaan Jeesuksen matkasta Jerusalemiin eräänä, hänelle hyvin merkittävänä pääsiäisenä. Mitä kaikkea tuolloin tapahtui ja mitä kaikkea mahtuu Hänen tulevan paluunsa väliseen aikaan samaan paikkaan, kattavat sisällöllään ihmiskunnan historian merkittävämmän ajanjakson.
Miksi Hän  tuli paimenena eikä kuninkaana? Miksi juutalaiset eivät hyväksyneet Häntä Messiaana? Onko Hän Messias myös juutalaisille ja miksi Hänen täytyi kuolla, kysymyksiä, joiden vastaukset avartavat näkemystämme Jumalan suuresta suunnitelmasta luomaansa ihmiskuntaa ja sen tulevaisuutta varten.

Pekka Sartolan 28. teos avaa lukijalleen aivan uusia ulottuvuuksia ymmärtää Messiaan olemusta myös vanhojen juutalaisten kirjoitusten kautta. Raamattu avautuu aivan uudella tavalla, kun sitä peilataan sen alkuperäisten kirjoittajien näkemysten ja ajattelutavan kautta.